MVO

Home/MVO
MVO 2019-03-06T09:53:59+00:00

Bij Hommerson Schoonmaakbedrijf staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel. MVO binnen Hommerson Schoonmaakbedrijf betekent niets anders dan dat wij rekening houden met de maatschappelijke effecten van onze activiteiten. Wij zijn constant op zoek naar manieren om ons bedrijf te verbeteren. Gezien de ‘mens’ centraal staat binnen de schoonmaakwereld, is MVO sterk verweven binnen onze bedrijfsvoering.

Facetten van MVO

In 2002 zijn wij gestart met Social Return. Samen met partners als Presikhaaf Bedrijven, Vluchtelingenwerk Oost-Nederland en Jobstap doen wij er alles aan om de uitstroom naar werk te bevorderen voor mensen die zonder re-integratieondersteuning niet terug de arbeidsmarkt op kunnen.

Niet alleen ‘buiten’ ons bedrijf, maar ook binnen Hommerson Schoonmaakbedrijf zijn er vele facetten van MVO terug te vinden. Sinds februari 2018 wordt door middel van zonnepanelen en ledverlichting op kantoor elektriciteit zelf opgewekt. Het streven is om op een groene manier de energiekosten te kunnen dekken.

Wij proberen tevens ons steentje bij te dragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Een groot deel van onze bedrijfsauto’s is elektrisch of rijdt op aardgas. Om ook onze dagploegmedewerkers bewust te maken van hun rijstijl spiegelen wij het rijgedrag door middel van een online dashboardoverzicht. In het meest ideale geval koppelen wij medewerkers aan panden in de buurt van hun woonadres zodat ze er gemakkelijk ter voet, met de fiets of het openbaar vervoer kunnen komen.

Minimaliseren van restafval

Nancy en Richard Hommerson geloven erin dat MVO begint bij de mens zelf. Klanten en ook het personeel worden daarom gestimuleerd zo bewust mogelijk met het milieu bezig te zijn en op hun energieverbruik te letten. Waar mogelijk bieden wij daarom in plaats van ochtend- of avondschoonmaak, dagschoonmaak aan, zodat er niet onnodig elektriciteit verbruikt wordt.

Plastic wordt dagelijks gescheiden van het restafval, papiergebruik is geminimaliseerd door de doorgevoerde digitalisering en op de werkvloer wordt koffie gedronken die op duurzame wijze is gebrand.

Als kers op de taart zijn alle schoonmaakmiddelen cradle to cradle en voldoen ze aan strenge milieu-, kwaliteits- en gezondheidseisen. Twisterpads worden ingezet om de vloer op een minimale manier te belasten evenals een nieuw type stofzuiger met een laag geluidsniveau, speciaal HEPA-filter en stroomverbruik van slechts 900 watt. Bij de aanschaf van nieuwe machines wordt er altijd gelet op het energie- en waterverbruik. Eveneens worden ze ingeschreven in het onderhoud- en keuringstraject zodat ze ook op de lange termijn goed blijven functioneren.

Medemens

Tot slot denkt Hommerson Schoonmaakbedrijf aan de medemens en de natuur door een aantal goede doelen zoals de Parkinson vereniging, Stichting Natuur en Milieu, Bouwburg en het Stoelenproject voor de daklozen te steunen. Dit allen heeft er voor gezorgd dat Hommerson Schoonmaakbedrijf het milieucertificaat ISO 14001 heeft behaald.