Reinigen van gebrandschilderd glas-in-lood

Home/Nieuwsitem/Reinigen van gebrandschilderd glas-in-lood

Reinigen van gebrandschilderd glas-in-lood

Regelmatig onderhoud aan monumenten verlengt  de levensduur en vergroot de restauratie interval. Dit geldt natuurlijk ook voor glas en specifiek glas-in-lood. Glas is onderhevig aan natuurlijke veroudering en chemische, biologische en mechanische aantasting.

Er zijn twee soorten glas-in-lood, blank of gebrandschilderd. Dit laatste heeft Hommerson onlangs gereinigd in de Lucaskerk voor het meerjarenonderhoud. Met behulp van een binnenschaar hoogwerker is het gebrandschilderd glas-in-lood gereinigd. Hiervoor hebben we speciale microvezelglasdoeken gebruikt, omdat deze de verflaag niet aantasten. Met name gebrandschilderd glas-in lood verdiend extra aandacht omdat vooraf moet worden onderzocht of de brandverf en eventuele retouches -de bijgewerkte delen niet loslaten. In dit geval is reiniging niet mogelijk. Gelijktijdig heeft Hommerson lampenkappen gereinigd en de lampen vervangen.

op | 2018-12-19T13:55:29+00:00 april 20th, 2012|Nieuwsitem|0 Comments