Hygiëne belangrijkste wapen tegen griep.

Home/Nieuwsitem/Hygiëne belangrijkste wapen tegen griep.

Hygiëne belangrijkste wapen tegen griep.

Volgens de Grote Griepmeting staat Nederland aan de vooravond van een zwaar griepseizoen. Het is belangrijk om werk- en leefomgeving zo goed mogelijk schoon te houden. Dit maakt de kans op besmetting kleiner, zegt wetenschapsjournalist Carlo Koppeschaar. hygiene schoon

In de Verenigde Staten is op dit moment sprake van een griepepidemie en de kans is zeer aannemelijk dat dit overwaait naar Europa. Het gaat om een nieuw type griep waardoor het griepvaccin hier niet op afgestemd is. Koppeschaar: “Op dit moment zijn er in Nederland en België nog weinig mensen ziek en meestal gebeurt dit pas in de maanden januari en februari. Maar met dit nieuwe virus zou het dus zomaar kunnen dat epidemie Nederland sneller aandoet.” Wie de kans op besmetting wil verkleinen, moet vooral de hygiëne in de gaten houden.

op | 2018-12-19T13:55:28+00:00 januari 5th, 2015|Nieuwsitem|0 Comments