Hommerson test Liquidator-raamwisser

Home/Nieuwsitem/Hommerson test Liquidator-raamwisser

Hommerson test Liquidator-raamwisser

‘Dit is misschien wel de grootste innovatie voor glasbewassing in pak ‘m beet, dertig jaar’, zegt Patrick Mensink van Wecovi. Hij is bij Hommerson Schoonmaakbedrijf in Arnhem op bezoek om de Liquidator – Wecovi distribueert de Liquidator – door glazenwasser Tomasz Cyfka te laten testen.

De Liquidator, ontwikkeld door Moerman en door Wecovi gedistribueerd, heeft speciale tipjes die aan de uiteinden van de liniaal zijn bevestigd. Daardoor wordt de druk over de gehele liniaal verspreid, tot aan het uiteinde van het rubber aan toe. Het rubber blijft weerstand geven op het raam, zodat al het water wordt weggenomen. Daardoor kan het raam in één keer worden afgenomen zonder waterrestanten in hoeken en randen achter te laten. Nadrogen met een zeem is niet nodig, zodat er beter en sneller gewassen kan worden. ‘Op één uur glazenwassen, kan de Liquidator zo’n tien minuten tijdwinst opleveren’, zegt Patrick Mensink.

En dat nadrogen, dat is nú nog wel nodig, met een ‘normale’ wisser. Daarbij wordt de druk in het midden van de liniaal verdeeld, waardoor de uiteinden van het rubber een beetje naar buiten worden geduwd. Gevolg: het puntje van het rubber maakt geen contact met het raam en er blijft een dunne waterrand achter.

Tijdwinst

De Liquidator is verkrijgbaar in drie afmetingen: 25, 35 en 45 centimeter. Zowel het Dura-Flex-rubber als de liniaal zijn makkelijk te verwisselen. Het is geschikt voor alle soorten kozijnen en kan bovendien op een wassteel geklikt worden.

Richard Hommerson, directeur van Hommerson Schoonmaakbedrijf, zegt: ‘Ik ben heel benieuwd. Behalve de tijdwinst, verwacht ik dat ook optisch een schoner raam krijgt.’
Aan glazenwasser Tomasz Cyfka de eer om de Liquidator in de praktijk uit te testen. Wat vindt hij er uiteindelijk van? ‘Het is even wennen, je hoeft minder druk uit te oefenen op de wisser dan je normaal doet. Maar ik merkte eigenlijk al meteen dat er geen waterranden achterblijven. Als je niet hoeft na te drogen, scheelt dat veel tijd. Je kunt dus beter én sneller werken met de Liquidator.’

Bekijk het originele artikel hier: p48-49_Product in de praktijk_Liquidator

op | 2015-05-18T14:37:21+00:00 mei 18th, 2015|Nieuwsitem|0 Comments