MVO

Home/MVO
MVO 2018-12-19T13:55:18+00:00

12009765_398153487056502_2129699347850650451_nPeople Planet Profit is door ons geadopteerd als richtlijn voor maatschappelijk ondernemen. Het staat voor de drie elementen people (mensen), planet (planeet/milieu) en profit (opbrengst/winst) die wij op harmonieuze wijze proberen te combineren. De gedachte hierachter is dat als de combinatie niet harmonieus is, de andere elementen hieronder zullen lijden.  

People

Bij schoonmaakonderhoud draait alles om mensen. Mensen die wonen en werken, mensen die de omgeving vervuilen en die zorgen dat onze mensen het weer schoon kunnen houden. Wij vinden het belangrijk dat al deze mensen tevreden zijn. Dus zowel u als klant als ons personeelsbestand. Door aandacht, begeleiding, het bieden van de juiste opleidingen en een goede communicatie draagt Hommerson Schoonmaakbedrijf zorg voor haar medewerkers. Met ons OSB-Keurmerk garanderen wij dat alle bij ons in dienst zijnde binnen- en buitenlandse medewerkers voldoen aan de in Nederland geldende wettelijke voorschriften. Daarnaast is Hommerson Schoonmaakbedrijf al sinds 2002 actief bezig met Social return door met diverse partners samen te werken zoals: Presikhaaf Bedrijven, Vluchtelingenwerk Oost-Nederland en Jobstap. Zo hebben we al meerdere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de afgelopen jaren succesvol aan een baan geholpen.

Planet

Hommerson Schoonmaakbedrijf is trots op het behalen van het Milieucertificaat ISO 14001. Dit certificaat is mede door deze milieuvriendelijke bedrijfsprocessen behaald:

  • Het reduceren van het energie- en waterverbruik door de inzet van schoonmaak overdag en het gebruik van goede middelen en materialen,
  • Het verminderen van de afvalstroom door middel van een afvalscheidingssysteem en stimuleren van de duurzaamste oplossing voor koffiebekers (cup2paper),
  • Het reduceren van het gebruik van schoonmaakproducten door de inzet van het microvezelsysteem en voor het schrobben van linoleum vloeren gebruik te maken van een duurzame Twisterpad waarbij geen chemie gebruikt hoeft te worden,
  • Het gebruiken van de meest duurzame en milieuvriendelijke schoonmaakproducten. De producten van Tana zijn voorzien van het Cradle to Cradle Gold certificaat.
  • Het verminderen van de uitstoot CO2 door: het wagenpark op aardgas en elektrisch te laten rijden, selectie van medewerkers op woon-werkafstand en stimulatie van het fietsen door middel van een fietsgame genaamd Toury.

Profit

Om het bestaan van Hommerson Schoonmaakbedrijf te kunnen garanderen is het belangrijk om financieel gezond te blijven. Met een team van professionals weten we de beste dienstverlening te bieden tegen zo laag mogelijke kosten. Daarnaast is Hommerson Schoonmaakbedrijf diverse samenwerkingsverbanden aangegaan om de volledige dienstverlening efficiënt te laten verlopen.